неделя, 30 септември 2007 г.

Backstreet Boys (Биография)


Backstreet Boys („Момчетата от задната улица“) са американска вокална поп група, създадена през 1993г. Те са продали повече от 100 милиона албума, което ги прави най-продаваната мъжка група за всички времена. След завръщането си на сцената през 2005 те опитват нов стил музика само с живи инструменти и преминават от традиционното си поп звучене в поп-рок. Към ноември 2006 членове на групата са Nick Carter Howie Drought, Brian Littrel и AJ McLean. Kevin Richardson, най - възрастният от групата я напусна през 2006 година.

Как се събират момчетата от "задната улица"?

AJ е на 14 години, когато по време на съзтезание за откриване на таланти среща едно момче латиноамериканче, с което моментално си пасват. Howie е на 19 години. Двамата имат еднакви интереси, обичат една и съща музика, танцът е в кръвта им и са професионални модели. Играят заедно баскетбол и мечтаят един ден да застанат заедно на сцената.
По време на един кастинг, AJ и Howie срещат веселия Nick .
От тук нататък пътищата на тримата много често се пресичат. Но вместо в съперничество, конкурентната борба помежду им се превръща в добро приятелство. А и Nick споделя тяхната мечта - някой ден да пеят заедно!
Това става през есента на 1993г.
Един ден те прочитат в "Блу Шийт", специализирано издание за шоу бизнес, че Лу Пърлман търси млади таланти за нова плоча. Те отиват при Лу и той им предлага да намерят още две момчета. Затова към групата се присъединяват братовчедите Kevin и Brian.

Името

Момчетата вече са в пълен състав, но остава да си изберат име.
" Много хора добиват погрешна представа за нас, когато чуят името Backstreet Boys" - казва Brian - Представят си мрачни "задни" улички нейде из центъра на града. Нищо подобно! Backstreet Boys са момчетата от твоята улица, момчетата до теб. Това сме ние."
Howie го обяснява още по-ясно: "Взехме името на един площад в Орландо, където обикновено висяха тинейджърите, където паркираха колите си и оставяха радиата в тях да гърмят."
"Искахме име, което да звучи като нещо близко, да е дружелюбно и да се запомня" - допълва Kevin.
Така се раждат Backstreet Boys!

Договорът

Оттук нататък договорът за издаване на CD става главна цел в живота на петимата. В средата на 1995 г. чудото става. Момчетата започват на шега, но звукосаписната компания дръпва юздите: фитнес до побъркване, хореография до припадък и музикално обучение. До този момент всеки от тях е свирил на нещо, а сега трябва да го усъвършенства. Nick е на ударните, Kevin на кийборда, а останалите трима свирят на бас, китара и кийборд.


Албумите


Първият им сингъл "We've Got It Goin' On" от първия албум Backstreet Boys е с голям успех в Европа, но не и в Америка. Песента прекарва няколко седмици в Top Ten на повечето европейски страни, а групата печели награда за най-добри нови артисти на Smash Hits Awards в Англия. Последвалият сингъл "I'll Never Break Your Heart" отново става хит, но момчетата успяват да завладеят Америка едва с издадените след него песни- "Quit Playin' Games (With My Heart)", който става платинен, и "Get Down". През 1997 групата продължава своя възход с издаванато на втория албум Backstreet’s Back. Хитовите сингли "Everybody (Backstreet's Back)" и "All I Have to Give" (отново платинени), донасят на албума продажби от над 13 милиона копия.

Millennium е издаден през лятото на 1999 и дебютира на 1 място с продажби за първата седмица от над 1.13 милиона, с което поставя рекорд за това време. Синглите от този албум остават като едни от най-добрите песни на групата- "I Want It That Way", "Larger Than Life", "Show Me the Meaning of Being Lonely", и "The One".

През ноември 2000 Black & Blue става най-успешният проект на бой-бандата до сега, като поставя нов рекорд от повече от 5 милиона копия, продадени само за първата седмица. Албумът очаквано получава платинен статус в над 30 страни, а първият сингъл от него "Shape of My Heart" бива пуснат 170 от 171 пъти по американските радио станции.

Непрекъснатото 7 годишно записване на албуми и правене на турнета идва в повече на момчетата и те решават да си дадат почивка, като преди това издават сборния албум The Hits: Chapter One.

По време на тази почивка Nick Carter издава солов албум, озаглавен Now Or Never.

Въпреки слуховете, че бандата се е разпаднала, Backstreet Boys се завръщат на музикалната сцена през 2005 с Never Gone. Стилът е променен към поп-рок и доказателство за това е невероятно успешният сингъл “Incomplete”, който става #1 в Америка и много други страни. Never Gone продава над 3 милиона копия и става платинен в САЩ.

През май 2006 Brian Littrell издава първият си солов албум Welcome Home.

В скорошно интервю за списание INROCK, Brian казва, че предстоящият най-нов албум на Backstreet Boys ще включва различни стилове, като обединява ранното звучене от средата на 90-те с новият поп/рок саунд с водещи китари.

На 30.10.2007г. е официалната дата, на която излиза този албум, с вече потвърденото заглавие Unbreakable. Първият сингъл "Inconsolable" излезна на 27.08, а клипа към него малко след това. Песента е силна пиано-балада, напомняща на "Incomplete" .

Няма коментари: